RANDI KVINGErandi.kvinge@bt.no

For de 20 syklistene som satte utfor den spesialkonstruerte parallellslalåmløypen i Vestre Torggate i går, handlet det kun om å vinne.

-I denne løypen må en gi alt. Rennet varer bare 20 sekunder. Å komme først er det eneste jeg tenker på når jeg setter utfor. Å drive risikosport innenfor visse grenser gir adrenalinkick, sier Stein Inge Dahle (27).

Krevende løype Bergen MTB klubb stilte med show og oppvisningsløype på Sykkelens Dag for å rekruttere nye medlemmer.

-Slike oppvisninger gjør vi for å vise frem hva vi står for. Det er viktig å skape interesse rundt klubben, sier en av trenerne, Joakim Wallmark (23).

Han regner seg selv for å være toppidrettsutøver, og trener flere timer hver dag. Løypen ble bygget for disiplinen parallellslalåm som er svært krevende.

-Siden det er mye løs grus på asfalt, kombinert med stor fart, kan det være svært farlig. Vi la inn ekstra svinger for å gjøre den mer spektakulær, sier JoakimWallmark.

Skader Før oppvisningen kom i gang, ble fire av syklistene skadet. Det ene fallet var svært stygt, og syklisten ble hentet av ambulanse.

-Siden det var noen skader før oppvisningen, måtte vi pålegge klubben å legge inn flere porter. Da ble farten mindre. I tillegg måtte de bruke ekstrautstyr som hjelm og beskyttelse, sier Geir Tonning i Fana Røde Kors.

KREVENDE LØYPE: Med grus på asfalt blir kjøreforholdene ekstra vanskelige for utøverne. (Foto: Odd Mehus)