• Mamma, ropte toåringen Abdi da han ramlet ut fra vinduet i fjerde etasje på Møhlenpris. Ni og en halv meter nedenfor ventet asfalten.

Utrolig nok slapp veslegutten unna det knallharde møtet med asfalten med bare lettere skader. Pappa Ibrahim Ahmed sier det er et mirakel at sønnen fortsatt er i live.

— Jeg skjønner ikke hvordan han overlevde. Bare Gud vet. Nå kan han leve i 100 år til, sier den lykkelige faren.

Klatret ut vinduet

Da BT møtte Ahmed på Haukeland i går ettermiddag, lå Abdi til observasjon på intensivavdelingen.

— Han er trøtt, men har knapt en skramme på kroppen. Det er helt utrolig, sier faren, som naturlig nok var ganske så skjelven etter hendelsen.

Det var litt før klokken elleve i går formiddag at vesle Abdi falt om lag ti meter fra familiens leilighet i Professor Hansteensgate på Møhlenpris.

Ulykken skjedde da junior kom seg inn på soverommet, hvor moren hadde satt opp vinduet for å lufte.

— Min kone var hjemme og vasket huset. Mens hun var opptatt med rengjøringen kom sønnen vår seg inn på soverommet og opp i vinduet, forteller Ahmed.

- Knapt en skramme

Ifølge faren ropte gutten på mamma da han falt. Moren stormet ned trappene og ut til toåringen, og like etter ble gutten fraktet videre til Haukeland Universitetssykehus i ambulanse.

— Han fikk knapt en skramme, jeg har selv sett kroppen hans, forteller Ibrahim Ahmed.

Selv var han på jobb på kinoen i Magnus Barfots gate da gutten falt. Da meldingen kom, trodde faren det hadde gått riktig galt.

Ved hjelp av lasermåler målte Bergens Tidende i går avstanden fra vinduet og ned til å være ni og en halv meter.

— Jeg trodde han hadde fått store skader, men da jeg ringte igjen fortalte de at han ikke hadde fått noen skader. Det var ikke engang noe blod, forteller Ahmed.

— Da ble jeg lettet.

Naboer på besøk

Ahmed visste i går ikke hvor lenge vesle Abdi måtte bli værende på Haukeland sykehus. Han sier familien naturlig nok er preget av hendelsen.

Godt, da, å ha gode venner og naboer.

— Vi har fått mye besøk i dag, forteller Ibrahim Ahmed.

Silje Katrine Robinson