• Velkommen til en skrekkfilm, sier han.

— Det nytter ikke for meg å sette seg ned å grine. Her må man bare la de negative tankene forsvinne, og holde seg i arbeid. Litt slik som man må gjøre i krigssoner, sier Aage Odfjell (69) til BT.

Et besøk til Kleiven 18 på Bønes er nå nesten med livet som innsats, der de store trestammene hviler mot husets betongvegger. Aage Odfjell møter oss med trillebåren, og er allerede i gang med oppryddingen.

- Helt uvirkelig

Aage Odfjell lå selv utsatt til i soverommet natt til søndag og leste DN, da ekstremværet Nina tok tak i grantrærne på eiendommen hans. Det ulte kraftig i vinden, men trærne ble røsket opp nærmest lydløst, forteller han.

Det var helt uvirkelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke, annet enn at det ikke nytter å være negativ. Nesten alle trærne må ha falt på én gang

— Jeg fikk et sug i magen da jeg følte noe rutsjet utenfor husveggen. Deretter kom et kollosalt brak, sier Aage Odfjell (69).

Ut av sengen turte han derimot ikke bevege seg før rundt klokken syv på søndag. Da valgte han å trosse naturkreftene og synet kan best beskrives som et mareritt, ifølge ham selv.

LIGGER TRYGT: - Trærne ligger trygt, men jeg forstår at besøkende føler seg utrygge, sier Aage Odfjell (69) om trærne som dekker gårdsplassen hans.
TOR HØVIK
TOTALE ØDELEGGELSER: Også andre eiendommer i Kleiven på Bønes ble rammet av ekstremværet, men naboene ville ikke kommentere saken til BT.
TOR HØVIK

— Det var helt uvirkelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke, annet enn at det ikke nytter å være negativ. Nesten alle trærne må ha falt på én gang, sier Odfjell.

Nærmest samtlige av Odfjells grantrær, totalt 17 trær der de høyeste er rundt 30 meter, hadde blitt revet opp av ekstremværet Nina som feide innover eiendommen fra nordvest. Trærne som fungerte som en hekk langs eiendommen, falt langs hele den ene yttersiden og over garasjen.

- Bygget for å motstå alt

Odfjell er ikke redd for skader på huset, men det er det verste været han har opplevd i de 67 årene han har bodd på stedet.

— Huset ble heldigvis bygget for å motstå alt av min far, og er nesten helt betongbelagt. Skadene er derfor ikke så mye å snakke om, mener Odfjell.

Kun et takvindu ser ut til å ha tatt virkelig skade av trærne. Huset ble bygget mellom 1948 og 1950.

— Det er ikke første gang trær har falt på eiendommen, men aldri slik som nå så klart, sier han.

- Ingen ny granhekk

Odfjell har hugget og klippet seg en sti inn til hovedinngangen på huset, som er helt tildekket av granbar.

— Jeg skal ihvertfall ikke ha ny granhekk.

Han vet derimot ikke når eiendommen blir ryddet.

— Det er mange som fortjener raskere hjelp enn meg. Spesielt de som hverken har vann eller strøm.

Det er ikke kun Odfjells eiendom som ekstremværet feide over i området, flere av naboene ble også rammet. De ville derimot ikke snakke med BT.

EKSTREME KREFTER: Det var natt til søndag ekstremværet Nina herjet som mest med vindkast i opptil orkan styrke. Det gjorde kort prosess på grantrærne til Aage Odfjell (69) i Kleiven 18.
TOR HØVIK