En drøy måned forsinket behandlet representantskapet i AUF regnskapet onsdag ettermiddag. Regnskapet viser at Hordaland AUF har hatt store problemer med økonomistyringen.

Det skyldes ikke bare at det er brukt mer penger i løpet av året enn organisasjonen disponerte. AUF har heller ikke ført kassadagbok.

— Vi har ikke bilagene som kan fortelle hva pengene er brukt til, svarer nyvalgt fylkesleder Åshild Tveiten Fløisand når Bergens Tidende spør om det er mistanke om underslag.

Avdekkingen av regnskapsrotet kommer på et svært dårlig tidspunkt. Bergens Tidende kunne for en måned siden avsløre at organisasjonen i fjor levde over evne i valgkampen. Den gikk med 154.000 kroner i underskudd.

Det skjedde i bestrebelsene på å få Pål Berrefjord innvalgt på Stortinget. Valgkampen var ledet av Oddbjørn Nesje, politisk rådgiver for finansbyråd Trond Tystad.

Skal betales tilbake

Samlet ble underskuddet i AUF drøye 100.000 kroner. Hordaland Arbeiderparti dekker dette underskuddet som skal betales tilbake over to år.

Representantskapet tar kraftig selvkritikk både for regnskapsrot og underskudd i valgkampen. Det skal innføres nye skjerpede regnskapsrutiner. I tillegg skal ungdommene vender seg til moderpartiet for å få hjelp til bedre å husholdere med pengene under en valgkamp.