I romjulen inviterte avisen Firdaposten i Florø leserne til å stemme frem årets navn.

Etter å ha registrert flere tilfeller av det han mente var ulogisk mange stemmer på kort tid til fylkeslederen for Unge Høyre, Jacob Nødseth, konkluderte hans politiske motstander i Sogn og Fjordane AUF med at noen manipulerte avstemningen, skriver Firdaposten.

AUF-leder Kjetil Bergheim svarte med å få en kamerat til å lage et program som pøste på med stemmer til en annen kandidat på listen – og meldte fra til avisen om svakheten i systemet.

– Jeg synes ikke det er riktig at de som er datakyndige, og klarer å omgå systemet, skal få gjennom sine stemmer. Om det er Nødseth selv som har gjort dette, eller har oppfordret noen andre til det, kan jeg ikke uttale meg om, sier han til NRK.

Nødseth selv avviser kjennskap til listemanipuleringen. Resultatet av årets navn-krangelen ble at Firdaposten avsluttet kåringen uten vinner.

– Jeg synes det er en merkelig fremgangsmåte. Han burde heller kommet og pratet med oss. Jeg tror dessuten ikke Bergheim hadde reagert på samme måte hvis en idrettsleder eller noen andre hadde ligget an til seier. Jeg tror dette er politisk motivert, sier Firdaposten-redaktør Svend Arne Vee om AUF-lederens listekupp.