OLAV GARVIK

— Det er viktig at Arbeiderpartiet også er representert med ungdommer på Stortinget, og man er ingen «ungdom» lenger når man er i 30-årene. I denne perioden har partiet dessverre ingen som under 30 på Løvebakken, sier Nils Olav Nøss til Bergens Tidende. Han er nestleder i Hordaland AUF.

Dag Ole Teigen er student og er medlem av kommunestyret i Fjell. Han har vært aktiv i AUF i flere år og er i dag organisasjonsansvarlig i ungdomsorganisasjonen.

Innstilt fra Bergen og Fjell

Nøss viser til at Teigen er innstilt på sikker plass både av Arbeiderpartiet i Bergen og i Fjell. Fra Bergen er han innstilt på fjerdeplass, mens Fjell vil ha ham som nummer to på listen.

— Vårt krav er at han ikke kan stå lenger nede enn på femteplass på stortingslisten, sier Nøss.

Han minner om at Olav Akselsen i sin tid - nærmere bestemt i 1989 - ble innvalgt som ungdomskandidat på 24 år. Senere møtte 27-årige Sigurd Grytten fast en lengre stund mens Grete Knudsen og Akselsen begge var statsråder i Stoltenberg-regjeringen.

Lover kreativ innsats

— Gjør det ikke noe inntrykk på dere at den kommende Ap-listen blir preget av betydelig fornyelse og foryngelse?

— Det er selvsagt positivt at flere av de mest aktuelle kandidatene er i begynnelsen av 30-årene. Men det vil være en større inspirasjon for oss i AUF om vi greier å få en av våre helt opp i toppen. Da kan vi love mye kreativ innsats i valgkampen, sier Nils Olav Nøss.

Han understreker at samarbeidsklimaet mellom AUF og moderpartiet for lengst er blitt normalisert etter tumultene for et par år siden.