GURO ISTAD

Det blir bare verre og verre. Været, altså. Hos flere butikker i Bergen er det lange ventelister på gummistøvler, og frisørene melder om nedfallsfrisyrer og at det dessverre ikke finnes vannfast hårspray — ennå.

Men humøret trenger ikke være lavtrykk, det også. Vi har tillatt oss å komponere en liste over gøyale ting å gjøre i regnet. Alle forslagene er kanskje ikke like vanvittige, men du vet det ikke før du har prøvd.

Gummistøvel eller vrøvl?

 • Noe å tenke på for dem som er lei av at mobiltelefonen til stadighet må reddes fra drukningsdøden, er en vanntett veske. Det finnes faktisk. Og er du av den klesbevisste sorten, får du matchende veske, sydvest og regnfrakk.
 • Gummistøvler er in. De finnes i tusenvis av farger, i forskjellige høyder og bredder. Er du allerede eier av et par herlig crazy støvler, eller mindre fancy støvler, kan du ta dem med på testtur. Få ting er så herlig som å kunne plaske tørrskodd gjennom sølepyttene som er i ferd med å vokse seg til innsjøer. Samtidig finner du jo ut om din gummistøvel er tett, eller om det er bare vrøvl.
 • Hvis du ikke har skaffet deg gummistøvler til nå, kan det være vel så stor humor i å stille seg på venteliste. Det er jo nesten litt eksotisk. 250 stykker har allerede gjort det på Ilse Jacobsen, 80 stykker har gjort det hos Twisted.

— Vi har ventelister for alt som har med regn å gjøre, så det er bare å la det regne, flirer innehaver av Twisted, Geir Brugaard.

Badeand-seilas på Vågen

 • En skikkelig humørspreder må jo være å sette ut en bestand badeender i Vågen, eller kanskje i Smålungeren. Hvis flere venner tar med seg sine ender, kan de svømme om kapp. Det kan være en fin atspredelse fra å mate plagsomme duer.
 • Lag en papir- eller trebåt som kan seile ned Bård Breiviks vannkunstrenne på Torgallmenningen, eller som kan gå i rute mellom kantene i Sjøfartsmonumentet eller bassenget ved Den Blå Steinen. Kunst er til for å brukes.
 • Besøk Regnhytten ved Store Lungegårdsvann. Skulpturen man kan gå inn i og se på regnspillet. Den har høysesong for tiden.
 • Hvis du er allergisk mot badeender, kan du heller konkurrere med naboen om hvem som klarer å samle flest bøtter vann innen en viss tidsramme.

Regn på hodet

 • Lavtrykk gir ofte lavpanne. Hva med bølgepanne i stedet? Vi prøvde bølgefrisyren. En nokså tidkrevende og kortvarig hårpryd, men gøy lell.

— Skal du ha noe varig, må du ta permanent. Da blir det skikkelig krus når du går ute i regnet, foreslår en knisende frisør Berit Askvik hos Hair e' vi.

 • Blid blir vi heller ikke av at den ene etter den andre sutrer om at det aldri kommer til å bli blå himmel over Vestlandet igjen. Men er det ikke blå himmel over hodet ditt, kan det jo være en blå sydvest der. Eller gul, eller rød eller mønstret.
 • Ta en runde rundt og prøv sydvester. Kjøp en om du vil, men det er ikke poenget. Det kan være vel så gøy å prøve sydvestene.
 • Eller last ned masse regnsanger på mp3-spilleren din, trekk sydvesten over hodet, og gå på tur. Men syng aldri, aldri «Rain Rain Go To Spain»! «Eg ve' te Bergen» bør være nummer 1-hiten.
 • Skal du på død og liv sitte inne i regnet, til tross for våre mange gode forslag, anbefales godt gammelt radioteater. «Døde menn går i land» av Bernhard Borge (André Bjerke) er full av skumle lyder av høye sjøstøvler i fjæren, mens uværet uler på havet. Uæh!
REDE FOR REGN: Anna Wathne er klar for stormen Inga med matchende sydvest, regnfrakk og regntett veske fra Twisted. - Jeg har ikke regntøy. Ikke støvler engang, men det er kanskje på tide å skaffe seg, undrer Anna. <br/>Foto: FRED IVAR U. KLEMETSEN