Bananer: 14, 90 per kilo. Pakke til Sverige: 30 kroner kiloen.

— Jag tycker det är mysigt med post och mat. Litt gammeldags. Er veldig glad i Follesø, det er et spesielt sted, sier Sofie Hellsing etter å ha sendt sin første pakke fra matbutikken. Ananas og a-post. Broccoli og b-post.

Tirsdag formiddag ble Follesø mer spesielt enn noensinne. En cocktail av kommunikasjon og kolonial. Mens Postens utsendte foretar den offisielle åpningen av dagligvare-postkontoret, trilles pall på pall inn med brekkbønner, surkål, hvetemel... Og fruktcocktail. Det skramler i metall, hviner i små pallehjul mens blomsteroverrekkelsen nesten foregår i skjul.

— Det er jo trangt her fra førý Vi får gi de litt tid, se hvordan det går, sier en eldre mann i kassekø som ikke vil ha navnet i avisen.

— Ingenting er som før, mener den jevngamle damen bak ham.

Køen vokser mens Årstein Svihus blir ekspedert. Grovbrødet og gulosten har han betalt. Nå venter han på penger fra en postanvisning som må hentes fra en annen kasse.

Svihus har kontor på Sydneshaugen og gikk som vanlig til Studentsenteret for å få ut sine penger. Men der møtte han stengte dører. Derfor endte han på Møhlenpris og fikk både penger og gulost. - Synes dette er veldig greit. Et stort fremskritt med slike åpningstider. Men de trenger vel litt tid for å komme inn i rutinene, sier Årstein Svihus.

— Skal jeg sette kryss eller hake?

Det er Vibeke Johannessen som spør en av Postens utsendte. Follesø-ekspeditøren har gått på kurs i tre dager før åpningen, og i begynnelsen skal en erfaren postbetjent veilede henne i kassen.

— Synes dette er spennende, en en ny utfordring. Men det blir jo litt frem og tilbake mellom de to kassene, sier Vibeke Johannessen. Fra ferskvaredisken stirrer en laks stivt i taket.

POSTANVISNING OG GULOST: Etter å ha kjøpt grovbrød og gulost får Årstein Svihus penger av ekspeditør Vibeke Johannessen. Fra nå av skal hun og kollegene på Follesø ekspedere både post og mat til klokken 20 på kvelden.

POSTANVISNING OG GULOST: Etter å ha kjøpt grovbrød og gulost får Årstein Svihus penger av ekspeditør Vibeke Johannessen, som assisteres av Postens rådgiver Liv Kibsgård Fra nå skal Follesø Eftf. ekspedere både post og mat til klokken 20 på kvelden.
Foto: Rune Sævig