Busspassasjerene i Bergen sør kan glede seg til våren. Da kommer de nye bussene som skal sikre gode kjøreforhold både for ansatte og kunder. Alle bussene skal settes inn i rute fra mai 2010, og skal sikre et godt rutetilbud i Fana, Os og Ytrebygda.

Siste skrik fra Volvo

Bussene er tipp topp moderne og er lave slik at det er lett å komme både av og på, ikke minst med barnevogner. De av bussene som skal kjøre langt, har også integrerte barnestoler for barn i alderen 0–3 år.

Onsdag reiser en delegasjon fra Bergen til fabrikken for å inspisere at bestillingen er i rute. Både leddbusser og andre på tolv og femten meters lengde er under produksjon.

— Alle bussene er utstyrt med klimaanlegg som kjøler og varmer alt etter hvilket behov som skal dekkes, forteller driftssjef i Skyss, Bjarte Årvik.

Bussene er langt mer miljøvennlige enn sine forgjengere.

Skrikende behov

Det er Tide som har vunnet anbudet for rutetilbudet i Bergen sør, som dekker Fana, Os og Ytrebygda. De skal kjøpe bussene som skal stå klare fra anbudet trer i kraft første mai neste år.

En av dem som nå skal sjekke at bussbyggingen er i rute, er Jan-Helge Sandvåg, teknisk sjef Tide Buss AS. Han er allerede i dag kommet frem til den polske fabrikken sammen med en av representantene fra Skyss.

Sammen skal de kontrollere at bussene blir bygget i henhold til alle krav og spesifikasjoner. Den første bussen er nesten ferdig.

— Det er klart dette blir et betydelig løft for både sjåførene og passasjerene i Bergen sør, sier Sandvåg på telefon fra Polen. Allerede i januar kommer det flere splitter nye busser som skal settes gradvis inn i rute i dette området.

— Innkjøp av disse 96 bussene er en del av anbudskontrakten og derfor må disse bussene settes inn i trafikk i Fana, Os og Ytrebygda, men det går en del gode busser i Fana-området, som nå vil bli satt inn andre steder i byen, sier Sandvåg.

Prislappen på de nittiseks nye bussene kommer på ca. 200 millioner kroner.

Gleder du deg til de nye bussene? Syng ut her.