Flest fartsyndere ble vinket inn av UP da de hadde radarkontroll i 50-sonen i Os sentrum lørdag formiddag. Det haglet med bøter og politiet skrev ut forelegg så blekket sprutet.

I løpet av fire timer ble 53 førere stoppet. Verst var en motorsyklist som holdt 91 kilometer i timen. Mannen i slutten av 20-årene mistet førerkortet på stedet. I tillegg var det mange som holdt over 70 kilometer i timen, like under grensen til å få førerkortet inndratt.

— Merkelig innstilling

Mange av de som hadde for tung fot på gasspedalen, var gjennomgangstrafikkanter på vei til ferge.

— De valgte altså å risikere et par tusen korner i bot for fremfor å måtte vente en halvtime på neste ferge. Det er en merkelig innstilling, sier Jan Harald Revheim, politibetjent i utrykningspolitiet, til bt.no.

— Dette alt for høye tall på en såpass trafikkert vei. Vi er langt fra fornøyd. Det skal ikke vare lenge før vi er tilbake med nye kontroller i Os, lover Revheim.

Men det er ikke bare i Os det har gått for fort de siste dagene. Fredag var UP på plass ved Steinareset i Masfjorden. «Fangsten» var langt fra oppløftende, hvis man setter trafikksikkerhet fremfor inntekter til statskassen. 20 personer ble stoppet og ilagt forelegg. «Verstingen» var en mann som raste av gårde i 106 i 80-sonen. Han må la bilen stå en stund fremover.

Og som ikke det var nok ble ytterligere seks personer stoppet i fartskontroll på Vaksdal torsdag kveld. I tillegg til fem forelegg, måtte en spanjol sette fra seg bilen og gi fra seg førerkortet etter at han hadde vært farlig rask på vestlandsveiene.

Lover hyppige kontroller

Men det stopper ikke her. Torsdag var Lauvås ved Mongstad plukket ut til kontroll. Der gikk 13 personer i fartsfellen. To av dem mistet førerkortet.

Til sammen er altså 92 personer tatt i trafikkontroller på vestlandsveiene. Det er tall som Utrykningspolitiet liker veldig dårlig.

— Nei, den statistikken er ikke særlig hyggelig lesing. Tallenes tale sier jo sitt, sier Jan Harald Revheim.

Han lover hyppige kontroller fra UP i tiden fremover. Fartsbøllene skal ikke føle seg trygge.

— Vi har såpass med mannskap at vi skal klare å luke ut de verste.