RUNE VALDERHAUG rune.varlderhaug@bt.no

Politiet ble raskt varslet av en nabo i leiligheten ved siden av og pågrep innbruddstyven inne i kvinnens leilighet. Han var sterkt beruset.

— Vi vet ennå ikke om dette er et ran eller et innbrudd. Det er også uklart hvordan mannen er kommet seg inn i leiligheten, sier vaktsjef Øystein Jarland ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidendes nettutgave.

Bor alene Den 92 år gamle kvinnen bor alene i leiligheten i Jens Rolfsens gate 6 i Sandviken. Etter å ha trengt seg inn i leiligheten, ble den gamle forsvarsløse damen skubbet over ende, slik at hun falt på rygg i gulvet. Der ble hun liggende hjelpeløs.

Politiet ble straks varslet da en nabo hørte kvinnen skrike. Politiet kom raskt til stedet, og bad om ambulanse, som kjørte henne direkte til Diakonissehjemmets sykehus, Haraldsplass. Hun er ikke alvorlig skadet, men klaget over smerter i ryggen, sier Jarland.

I arresten i natt - Heldigvis var politiet på plass etter kort tid. Dermed kunne de pågripe ham, sier naboen til BTs nettutgave. 48-åringen hadde ikke klart å forsyne seg med verdigjenstander da han ble pågrepet og lagt i håndjern.

Mannen var for beruset til å bli avhørt tirsdag kveld. Han blir sittende i fengslig forvaring til onsdag. Først da vil han bli avhørt, sier Jarland.

TIL SYKEHUS: Den eldre kvinnen ble tirsdag kveld fraktet til sykehus etter å ha blitt overfalt i sin egen leilighet. (FOTO: TOR HØVIK)