Det var tirsdag i forrige uke Egil A. Henriksen var på handletur på Strandkaien.

— Jeg skulle kjøpe gammelost og bondesmør, for det får du bare kjøpt på noen få steder her i byen. Vanligvis pleier jeg å ta bussen, men denne gangen bestemte jeg meg for å kjøre, sier Henriksen til Bergens Tidende.

På stedet han parkerte bilen sin, står det et parkeringsskilt synlig plassert. Men ti meter lenger bak står det et «all stans forbudt»-skilt. Det bakerste er det gjeldende, men det er ikke lett å få øye på.

500 kroner fattigere

Henriksen betalte parkeringsavgiften, og gikk for å kjøpe gammelosten sin. Da han kom ut på gaten igjen, i god tid før tiden på parkeringen gikk ut, lå det en bot og ventet på ham.

— Jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg fikk bot. Jeg parkerte der i god tro. Det er ergerlig å få 500 kroner i bot på grunn av forvirrende skilting, sier 90-åringen.

Henriksen er ikke den eneste som er forvirret av skiltingen: I løpet av de 20 minuttene vi står og snakker med Henriksen, er det fem biler som parkerer på den samme, skjebnesvangre plassen. Henriksen griper inn, og forhindrer at de andre bilistene blir 500 kroner fattigere.

Advarer andre

— Hei, du bør ikke parkere der, det er ulovlig å stå der. Jeg gjorde det, og fikk en av disse, sier Henriksen, og viser frem boten sin til en bilist.

— Ikke lov til å stå her? Det ante jeg ikke. Takk for advarselen, sier bilisten, og kjører videre.

Einar Lauvås eier butikken Kvamme kolonial og fetevarer, der Henriksen skulle kjøpe bondesmøret og gammelosten. Han sier den forvirrende skiltingen ødelegger kundegrunnlaget hans.

— Flere kunder som har fått bot når de har stått her, kommer ikke tilbake. Det er nesten ingen som ser at det er forbudt å parkere her, og folk blir både forvirret og irriterte når de har fått bot, sier Lauvås.

— Hvis det er uklart skiltet, må vi gjøre noe med det, og eventuelt flytte skiltene. Det er vi som i samarbeid med politiet styrer skiltingen på riksveiene. Bilistene skal forstå skiltingen, og det er dem vi er satt til å betjene, sier Svein Holmedal, overingeniør i Statens vegvesen distrikt Bergen.

IRRITERT: Egil A. Henriksen fikk 500 kroner i bot da han parkerte på Strandkaien.<br/>Foto: VEGAR VALDE