— Vi er utrolig takknemlige og glade. Nå blir det en fin vår, jubler Arboretets styreleder, Sverre Spildo.

Takket være rundhåndede enkeltpersoner kan driften ved Arboretet fortsette som før, selv om det så mørkt ut tidligere i år.

500.000 kroner i gave fra Yvonne og Bjarne Rieber, samt 350.000 kroner fra Mette Mohn har fått optimismen til å blomstre på Milde.

— Disse pengene skal settes inn på et fond, og brukes til å drive Arboretet frem til vi igjen får full støtte fra kommunen, sier Spildo.

Den videre drift er dermed sikret.

— Det er tre elementer som spiller inn her. For det første har byråd for byutvikling, Lisbeth Iversen, lovet oss at innen år 2006 skal den økonomiske støtten fra Bergen kommune være like stor som den har vært til nå, forteller Spildo.

356.000 kroner har vært det årlige tilskuddet fra kommunen til Arboretet.

Pengene fra Mohn og Rieber kommer selvsagt svært godt med. I tillegg har Bergen kommune klart å finne frem 200.000 kroner fra årets pengesekk.

For en måneds tid siden så det ut til at Arboretet ikke kom til å få så mye som en krone fra kommunen i år. Direktør Per Salvesen truet med å gå av, og store deler av den enorme blomsterprakten sto i fare, spesielt rhododendrariet og rosariet.

Det ordnet seg til slutt. Arboretets styre er selvsagt jublende glade.

Kronerullingen i form av kakebaking, som ble satt i gang av to lokale bakeridamer på Milde, er ikke glemt selv om den store pengegaven er kommet på bordet.

— Vi setter stor pris på alle henvendelser og den støtten vi har fått den siste tiden, og de små bidragene er også viktige for oss. Det er gledelig og inspirerende for de ansatte, understreker Spildo.

— Vi var i en alvorlig økonomisk krise, men nå ser vi optimistisk på fremtiden. Det blir en fin rhododendronvår likevel.

<b>REDDET:</b> Arboretet på Milde kom i en alvorlig økonomisk krise som følge av budsjettkuttet i Bergen kommune. Nå har Mette Mohn og Yvonne og Bjarne Rieber til sammen lagt 850.000 kroner på bordet, og den videre driften er sikret. <br/> ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ