En 84 år gammel mann må møte i retten, tiltalt for uaktsomt drap etter en dødsulykke på E39 sommeren 2012. Den 27 år gamle MC-føreren Trond Haugland omkom i en kollisjon med 84-åringens bil.

Klaget på henleggelse

Statsadvokaten henla først saken fordi 84-åringen skal være sterkt alderdomssvekket. Da bistandsadvokaten klaget på henleggelsen, ble den omgjort av Riksadvokaten, skriver BA.

Bistandsadvokat Andreas Rønnekleiv sier saken er tragisk for alle parter.

— Når det er sagt er avdødes familie klar på at tiltalte ikke skulle hatt sertifikat. Når han er så svekket burde det vært grepet inn slik at han ikke kunne kjøre bil, sier Rønnekleiv.

Uklar tilstand

Den rettspsykiatriske rapporten om 84-åringen skal ikke ha kommet til noen klar konklusjon om mannens mentale tilstand da ulykken skjedde.

84-åringen kom kjørende mot sør på E39, og skulle svinge av mot en rasteplass like før Masfjordtunnelen. Da han svingte av kolliderte han med motorsykkelen som kom i motsatt retning.

— Vi tar avgjørelsen om tiltale til etterretning. Det er riksadvokatens privilegium å ta ut tiltale, sier 84-åringens forsvarer, advokat Helge Hansen til BA.

Det er satt av tre dager til saken i Nordhordland tingrett.