— Helt vanvittig, sier Raymond Bertelsen.

Bertelsen kontaktet merkeverkstedet først, da radioen i Audi-en hans røk. Han ba først om et prisoverslag fra Møller Bil på Minde. Pris: 9.510,62 kroner.

— Skal det virkelig koste så mye? spør Bertelsen.

Han kontaktet deretter Bilradiospesialisten for å få en pris å sammenligne med. De ville ha kr 750–1500 for jobben, inkludert deler.

— Det er jo greit at merkeverkstedene ligger høyt i pris. Men hvor høyt skal de ligge før vi har lov å reagere på prisoverslag vi får, undrer Bertelsen.

Jeg er selv elektroingeniør, så jeg vet at en antennekabel er en antennekabel.

En radio ikke lenger en radio

  • Dette er en bil med avansert eleketronikk. En «radio» er ikke lenger en radio, sier Helge Nilsen, servicemarkedssjef ved Møller Bil Minde. Han forklarer at denne bilen har et avansert radiosystem med flere individuelle antenner i koffertlokket, og at bilforhandlerenregner med at de må ha bilen inne på verkstedet i en til to dager.

— Det er mye arbeid å avmontere deksler, bekledninger og terskellister for å komme til antennekablene. Vi er et fabrikk og ISO-godkjent verksted og skal utføre reparasjonen etter fabrikkens rettningslinjer, krav og spesifikasjoner, sierNilsen.

— Det hender at kunder må oppsøke oss til denne type reparasjoner etter at andre verksteder har prøvd å få det til, forklarer servicemarkedsssjefen, men understreker at han mener det finnes mange flinke aktører i markedet.

Ikke spesielt vanskelig jobb

  • Det er litt plukk med det, men det er ikke spesielt vanskelig å skifte antennekabler, sier Rene Larsen, butikksjef i Bilradiospesialisten.

Larsen ønsker ikke å kommentere hvorfor merkeverkstedet ligger så mye høyere i pris. Han regner med at jobben med Bertelsens bil skal gå greit.

— Dette er en jobb vi gjør flere ganger i måneden, sier Larsen.

Vil bare at radioen skal virke

Bertelsen sier han flere ganger tidligere har brukt Bilradiospesialisten på reparasjoner og han har aldri hatt problemer med det i ettertid. Forklaringen på den høye prisen fra merkeverkstedet imponerer ham ikke.

— Møller Bil har sagt at det er brudd i en antennekabel. De hadde bilen inne for å sjekke hva som var feil i radioen og det betalte jeg kr 750 kroner for. Enten er det noe de skjuler, som ikke er med i prisoverslaget, eller så tar de en utrolig overpris for å slippe denne jobben, sier Bertelsen.

— Jeg er selv elektroingeniør, så jeg vet at en antennekabel er en antennekabel.

Hva synes du om prisforskjellen? Si din mening her.

FOTO: Geir Martin Strande.