I løpet av våren vil btv-seere kunne få et unikt innblikk i hverdagen til 80 ungdommer fra hele Hordaland.

24 timer

— Vi stiller ingen kriterier, men er interessert i å komme i kontakt med ungdommer som vil fortelle litt om seg selv og hva de er opptatt av, sier programansvarlig Marianne Birkeland, til bt.no.

De 80 ungdommene som plukkes ut til å være med, får låne videokamera av btv. Det beholder de i 24 timer, og etterpå blir materialet redigert til et innslag på fire-fem minutter.

— Det kreves ingen kunnskap om filmproduksjon eller bruk av videokamera for å bli med. Ungdommene vil få opplæring før de sendes ut for å lage dagbok, forteller Birkeland.

Historisk dokument

Formen på videodagboken er det mye opp til ungdommene selv å bestemme. De kan for eksempel ta kamera med på trening, filme venner eller familie eller bruke innslaget til å få frem meningene sine om ulike tema.

Birkeland håper på god respons, og forteller at bredde blir viktig når de heldige skal velges ut.

— Som TV-prosjekt er dette unikt. Vi vil få et historisk dokument på hva ungdommer i Hordaland i 2006 er opptatt av, sier hun.

Ønsker du å lage videodagbok, kan du sende btv noen linjer om hvorfor akkurat du skal få sjansen, enten på e-post eller i et brev.

17@bt.no

Btv AS, Boks 7240, 5020 BERGEN. Merk konvolutten «17»

Marianne Birkeland jaktet tidligere denne måneden på programledere til det nye ungdomsprogrammet på BTV. Her sammen med fotograf Thomas Lyse-Thorsen t.v og Jakraphan Plianphon t.h.
Sævig, Rune