— For å si det rett ut: Det har vært en meget travel dag. Og det har i hovedsak handlet om brukne håndledd for dem som har klart å ta seg for, og hoftebrudd for de eldste som ikke har vært raske nok, sier vakthavende lege ved røntgenavdelingen på legevakten i Bergen, Kari Skagseth.

Onsdag kveld viste tallene at flittige hender på legevakten hadde behandlet 66 pasienter med fallskader på grunn av hålkeføre og lite strøing omkring på bergenske gater og fortau.

— Minst to tredjedeler av dem hadde brukket noe. Resten hadde alvorlige forstuinger, sier Skagseth.

Ramlet på vei fra legen Silje Mandelid (23) var en av de mange som satt med ekstra stor høyrearm på legevakten.

— Jeg kom faktisk rett fra legen i Olsvik og dundret i bakken på den glatte isen like i nærheten av legekontoret. Heller ikke der var det strødd, sier Silje Mandelid til BT, og får medfølende nikk fra fallsøsteren Inga Bjelland, som møtte isen med armen i Fyllingsdalen.

— Men du hadde jo tross alt kort vei tilbake til legen du akkurat hadde forlatt?

— Ikke ti ville hester hadde fått meg opp den glatte bakken igjen, sier Silje Mandelid, som fant det tryggest å dra til byen og legene der.

Lårbein og hjernerystelser

Også Haukeland sykehus fikk ekstra pågang på grunn av det glatte bergensunderlaget onsdag. Ved Akuttmottaket oppsummerte de vakthavende onsdag kveld åtte innleggelser på grunn av lårbensbrudd eller alvorlig forslåtte rygger.

I tillegg var det nesten like mange som fikk sykehusopphold på grunn av kraftige hjernerystelser etter sammenstøt med glatt og hardt underlag.

STYGGE ARMER: Det var mange brukne, forslåtte, hovne og stygge armer rundt omkring i Bergen onsdag. Og mange av dem havnet på legevakten. Silje Mandelid (23) og Inga Bjelland (bak) var blant de uheldige.
Foto: Helge Skodvin