Tyven tok seg inn gjennom et åpent soveromsvindu og stjal 2000 kroner og en del piller. Til tross for at den 79 år gamle beboeren i leiligheten forholdt seg helt passiv, slo innbruddstyven henne før han løp fra åstedet.

— Dette er noe av det simpleste vi ser. Damen er gammel, syk og forsvarsløs, og volden var fullstendig unødvendig. Dette er ikke å anse som ran, men som tyveri og blind vold, for pengene og pillene hadde han allerede stjålet før han slo henne, sier Per-Ivar Bøe, politioverbetjent ved tyveri- og brannseksjonen ved Bergen sentrum politidistrikt.

Politiet ser alvorlig på episoden, som skjedde i en av serviceboligene i Engensenteret i Bergen sentrum i 23-tiden søndag kveld.

— Damen ble ikke påført noen store fysiske skader, men hun er selvfølgelig blitt skremt. Hun gjorde ingen form for motstand mot innbruddstyven, sier Bøe.

Politiet har ingen konkrete mistenkte, og er interessert i tips i saken. Kvinnen har beskrevet tyven på følgende måte: omkring 1,65 høy, 16-17 år gammel, stor, svart caps, svart genser, posete, svarte bukser og svarte støvler.

— Damen gjorde greit rede for hva som var skjedd, men det med alder er alltid vanskelig å anslå. Vi vet i hvert fall at innbruddstyven er ung, sier Bøe.