Fire personer er innbrakt av politiet, mistenkt for å ha noe med ranet å gjøre. Trolig må de lete videre.

— De passet med beskrivelsen, og de var i området. Men det kan se ut som om vi har bommet, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Episoden skjedde utenfor Kiwibutikken i Inndalsveien ved 15-tiden i ettermiddag. Mannen skal ha fått med seg et firesifret beløp.

— Kvinnen ble spurt om hun kunne veksle. Da hun åpnet lommeboken stakk han av med det hun hadde, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes.

Mannen la på sprang vekk fra stedet. Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen som mellom 30 og 40 år gammel, og om lag 185 centimeter høy.

Han skal ha lyst, halvlangt hår og skjegg fremme på haken. Mannen var kledd i dongerijakke og -bukse, og en sort alpelue eller lignende. Han snakket ifølge den eldre kvinnen dårlig engelsk.

Politiet prioriterer letingen etter gjerningsmannen høyt.

— Gamle damer med gåstol skal få gå i fred uten å bli utsatt for sånt, derfor prioriterer vi dette, sier operasjonsleder Per Stiegler.

En hundepatrulje var på stedet for å lete etter mannen, men hunden mistet sporet. Nå leter andre mannskaper i området, samtidig som etterforskere jobber ut fra tips politiet har fått etter hendelsen.