— Vi har vært ute på veiene i ettermiddag og kveld. 72 bilister har fått forelegg for å ha kjørt for fort. I tillegg er tre personer anmeldt, en av dem for en stygg forbikjøring, sier Leon Nordanger, distriktssjef i Utrykningspolitiet, til bt.no.

Utrykningspolitiet har gitt 23 forelegg på E39 på Stord, 21 forelegg på E16 Bergen-Voss og 28 forelegg på E39 mellom Knarvik og Opedal.

— Det positive er at ingen førerkort ble beslaglagt, sier Nordanger.

To MC-førere stakk av

  • To motorsyklister stakk fra kontrollen på E39. De ble funnet igjen på fergekaien. Begge førere er anmeldt for å ha unnlatt å stanse for kontroll, og en av de to anmeldt for ha å ha kjørt i 97 km/t i 60-sonen på stedet, melder operasjonsleder Trond Friberg i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt.

— Trafikken i distriktet har tatt seg opp utover dagen. Stor pinsetrafikk, men ikke enormt mye. Problemene med trafikken i Bergen i dag, kan være noe av grunnen, sier Nordanger.

— Veldig travelt

  • Helt fra klokken ett i dag har det vært veldig travelt. Alle de små trafikkuhellene forplanter seg. Når vi i tillegg har hatt problemene med at Bryggen og Øvregaten er stengt, sier det seg selv at pinsetrafikken er blitt verre enn normalt i dag, sier vaktoperatør Camilla Einarsen i Statens vegvesen.

Problemer i Vågsbotn

Klokken 18.00 i kveld var det grei trafikk de fleste steder.

— Det eneste stedet det fortsatt er lange køer er fra Indre Arna mot Åsane. Køen opp mot Vågsbotn står ganske stille fortsatt, sier Einarsen.

**Les også:

Veien til Åsane er åpnet igjen**