Ifølge innehaver Hans Edmund H. Utne på Hotel Ullensvang kunne det se ut som selv værgudene ble imponerte da kortesjen på 15 supereksklusive sportsbiler kom rullende inn i Hardanger. Den ellers så lunefulle vestlandsnaturen fant det på sin plass å vise seg fra sin aller beste side.

— De hadde regnvær over fjellet fra Oslo, men akkurat da de kom frem hit kom solen frem. Det var nydelig, og alle samlet seg i hagen med gin & tonic og champagne, sier han.

SLR Club er trolig en av verdens mest eksklusive klubber. Du blir ikke medlem uten å være eier av en Mercedes SLR McLaren. Da Sandven AS solgte en slik modell for et par år siden var prislappen 4,5 millioner kroner.

Fellestur

Klubben arrangerer fellesturer der det meste handler om bilkjøring og luksus, og medlemmene frakter både seg selv og sportsbilene sine lange veier for å delta på turene.

— Det var mest tyskere, sveitsere og franskmenn, men også en fra Brasil og en fra USA, sier Utne.

Bagasjeplass er det naturligvis ikke mye av i disse bilene, og bagasjen blir fraktet i egne følgebiler. Det samme blir de fem sjåførene som er med for å ta seg av slike trivielle ting som parkering.

— Eierne satte bare fra seg bilene utenfor og leverte fra seg nøklene, sier Utne.

Løp opp på vidda

Det betyr ikke nødvendigvis at SLR McLaren-sjåførene er korpulente latsabber med aversjon mot alt som smaker av anstrengelse.

— En av dem ville opp og se Hardangervidda, og tok på seg joggesko og sprang opp på fjellet i går kveld. Han kom ned igjen i femtiden i dag morges, og klokken åtte kjørte de videre mot Ålesund, forteller hotelleieren.

— Verdien av Hotel Ullensvang økte med 75 millioner. Men det ble kortvarig, ler hotelleieren, som nekter plent å spekulere i hvor mye hotellet er verdt nå som Mercedes-følget har reist videre.

MÅKEVINGER: Som sine forgjengere er SLR McLaren utstyrt med vingedører.
Trond Haddeland, Hotel Ullensvang
KOSTBAR KORTESJE: Verdien på de 15 bilene anslås forsiktig til rundt 75 millioner kroner.
Trond Haddeland, Hotel Ullensvang
VESTLANDSPRAKT: Innehaver Hans Edmund H. Utne fikk vist frem Vestlandet på sitt beste til SLR-gjestene.
Rune Sævig (arkivfoto)