— Vi satte som mål å klare 60 000 flere reiser i år. Det ble slått allerede i oktober, sier strekningsleder Henning Lirhus på NTB sin nettside.

Brann-feirende gav økning

På strekningen Bergen – Arna var det en økning på over 12 prosent bare i oktober. Dette skyldes blant annet at det var stor trafikk da Brann feiret seriegull opptil flere ganger.

— Dette er gledelig og vi er godt over målet vi satte oss. Det viser samtidig at en del tiltak som vi satte i verk tidligere i år har bidratt til økning i trafikken, sier Lirhus til nettstedet.

Bergen-Ål populært

I januar i år ble det satt opp et nytt tog mellom Bergen og Ål med avgang fredag ettermiddag og retur søndag ettermiddag. Toget ble veldig populært og det ble raskt en fordobling i antall plasser fra 200 til 400. Toget ble kjørt frem mot påske for å gi et tilbud i vintersesongen for hytteeiere mellom Voss og Geilo.

På sommeren er det en rekke turoperatører som planlegger turer i god tid.

- Miljøbevisste tar toget

— Vi har gjort oppmerksom på muligheten til å utnytte mye ledige kapasitet i enkelte tog. Derfor gir vi nå beskjed i god tid til operatørene og til Fjord Tours om hvilke foreløpige planer vi har for trafikken på Bergensbanen neste år, sier Lirhus.

Han tror at den pågående miljøutfordringen gjør at mange foretrekker toget.

— Toget forurenser ikke og det gjør at mange kunder gjerne vil bidra til et bedre miljø og velger NSB, sier Lirhus.

KLAR TIL AVGANG: Trafikkstyrer Tore Bøe på Arna stasjon har hadde mange reisende som resultat av Brannfeiringen i oktober.
Silje Katrine Robinson