— Det var stor utfart fredag og lørdag, og i dag har det vært mindre trafikk enn vi så for oss. Trafikken har flytt veldig bra, selv om det har vært en del kø ved kjøpesentrene, sier distriktssjef i UP, Leon Nordanger.

Politiet har hatt fire kontroller i distriktet i dag, tre av dem mellom Bergen og Lærdal.

  • I Vaksdal ble det gitt åtte forenklede forelegg, seks av dem for fartsovertredelser.
  • I Haugsvik ved Oppheimsvatnet ble det gitt 21 forelegg.
  • På E 39 mellom Knarvik og Oppedal ble det gitt 43 forelegg. Én sjåfør mistet førerkortet etter å ha kommet opp i åtte prikker.
  • I tillegg har vi hatt en kontroll i Lærdal, men der har jeg ikke fått inn resultatene, sier Nordanger.

Han er fornøyd med at de fleste fartsovertredelsene ligger i det nedre sjiktet. Ingen kjørte så fort at det kvalifiserte for direkte førerkortbeslag.

101 km/t i 70-sone

— Når jeg teller sammen resultatene, kommer jeg til 72 forelegg. Det omtrent som det pleier å være, selv om tallene varierer litt fra år til år.

Høyeste hastighet ble målt i Lindås, der en sjåfør ble tatt i 101 km/t i 70-sonen.

Kjøreforholdene har vært gode i dag, med sol og tørre veier. Nordanger minner likevel om at smeltevann fra brøytekantene kan fryse på om kvelden. Dermed kan det ligge is i veien, selv om det ikke har kommet nedbør.

UP-sjefen har følgende oppfordring til dem som skal ut på veien resten av påsken:

— Når folk har fri er det flere som drikker alkohol utover kveldene. Samtidig skal folk gjerne kjøre fra hytten og opp i skibakken neste morgen. Den som kjører skal være edru. Det er det viktig å tenke på kvelden før. Det er fort gjort at det kan bli et glass for mye, sier Nordanger.