Lørdag ettermiddag gikk det tre «fakkeltog» — fra henholdsvis Festplassen i Bergen sentrum, Nymarksbanen ved Brann Stadion, og Laksevåg kirke. Det ble imidlertid smått med brennende fakler -vinden var så kraftig at de fleste faklene slokket. Om lag 700 mennesker deltok i disse tre togene. Det er imponerende, værforholdene tatt i betraktning. De tre togene endte i messehallen Arenum i Solheimsviken. Arenum var senter for lørdagens aksjon «Bergen i Solidaritet», som blant andre Bergen Røde Kors, Hordaland Idrettskrets, Salgs- og Reklameforeningen i Bergen og Bergen Næringsråd sto bak.

Per Ove Ludvigsen, sportslig leder i Brann, var en av dem som gikk i toget fra Nymarksbanen.

— Det var en fin markering. Men for oss som gikk med familie var det en ubehagelig opplevelse i uværet. Han helt der oppe var ikke med denne gangen heller, sier Per Ove Ludvigsen.

— Dette er det sureste jeg har vært med på, sier Christer Rasmussen, sjef i Laksevågs bueskyttere.

Hele tre folkemarsjer var satt opp fra Høyteknologisenteret til Arenum tidligere på dagen. Men bare et fåtall personer orket å plaske seg gjennom regnet. Til barnetoget klokken 10, stilte kun fire barn og like mange voksne. Til folketoget klokken 12 hadde antallet økt til 10-12 stykker.

— Vi var skeptiske til å starte så tidlig, men noen av artistene kunne ikke stille senere på dagen, sier distriktsleder i Bergen Røde Kors, Bjart Nygaard.

<b>KJEMPET SEG FRAM</b>: 600-700 mennesker trosset uværet og kjempet seg frem i de tre «fakkeltogene» i Bergen lørdag i solidaritet med ofrene etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.<br/>FOTO: HELGE SUNDE