Fra klokken seks til litt over klokken ni i morges, hadde politiet storkontroll i krysset Fjøsangerveien/Strømgaten. 320 bilister ble stoppet og kontrollert i Lars Hillesgate.

En bilist ble målt til 82 km/t i 50-sonen, ved Bystasjonen. Førerkortet ble beslaglagt på stedet, og den godt voksne mannen måtte ta beina i bruk for å komme videre.

En annen ble stoppet med morgenpromille. Også denne mannen fikk førerkortet beslaglagt.

4000 for å kjøre på rødt

25 fikk forelegg for å ha kjørt på rødt lys, hatt for høy fart eller snakket i mobiltelefon.

43 bilister fikk gebyr for manglende bilbelte.

Det koster dem dyrt. 4000 kroner er boten for å kjøre på rødt lys, 1000 kroner for å snakke uten hands-free i mobilen og 750 kroner for hvert bilbelte som ikke er festet.

Forbauset over bilbeltebruk

— Vi er litt overrasket at så mange kjører ulovlig. Spesielt forbauset er jeg over at så mange ikke bruker bilbelte. Det er også urovekkende at så mange snakker i mobiltelefonen i morgenmørke og tett trafikk som her, sier leder for trafikkavsnittet ved Bergen Sentrum Politistasjon, Jan Gunnar Bøe, til bt.no.

På den positive siden trekker Bøe frem at det var få syklister som ble stoppet for ikke å ha lys. Han håper aksjonene den siste tiden mot manglende sykkellys og hjelm har hjulpet.

Krimjournalist tatt

Bare en mopedist ble tatt for å ha kjørt på rødt lys, det var krimjournalist Gard Steiro fra Bergens Tidende. Noe molefonken og med en ny pris snus på plass, kjørte han rolig videre på scooteren sin. 4000 kroner fattigere, to prikker og en lærepenge rikere.

VINKER INN: Med et rødt lysende signal vinkes bilene inn til siden ved det gamle Lysverket i Lars Hilles gate.
ØRJAN DEISZ
SKRIVER SÅ DET SPRUTER: Politibetjent Kristine Pettersen og kollegene skriver gebyr og forelegg til den store gullmedalje i Lars Hilles gate i morges.
ØRJAN DEISZ