Kristine W. Longva er 39 år og har to barn. En gutt på fem og en jente på syv. Hun er en av mange som tar voldtektsbølgen innover seg.

— Jeg er selv oppvokst i Oslo, og er opplært til å ikke gå i enkelte parker etter at det er blitt mørkt. Men nå skjer det jo over alt. På mange forskjellige steder. Til og med i en trappeoppgang på Frogner. Det er veldig skremmende, sier hun.

Natt til søndag ble det meldt om to nye voldtekter i hovedstaden.

Nå bor de på Lysaker, men det gir ikke uten videre en trygghetsfølelse.

Kurses i selvforsvar

Longva har meldt datteren på taekwondo. Hun er bare syv år.

— Jeg har jo det hele tiden i bakhodet at jeg ønsker at barna mine, særlig datteren min, skal kunne forsvare seg. Jeg vil jo at hun skal være trygg, også når hun går alene. Og ikke minst i mørket. Etter alt som skjer nå, håper jeg virkelig hun vil fortsette med det, sier hun.

Nå tilbyr de selvforsvarskurs samme sted som datteren trener, og Longva vurderer å melde seg på. Hun sier det blir viktigere og viktigere å kunne forsvare seg.

- Må være forferdelig

Samtidig sender hun noen tanker til alle de foreldrene med barn store nok til å oppholde seg i hovedstaden.

— Det er jo helt forferdelig det som skjer. Jeg tenker mye på de foreldrene som har døtre i den alderen der man gjerne drar til byen på en fest, eller at de rett og slett går tur ute etter at det er blitt mørkt. De bekymringene de har må være helt forferdelig, sier småbarnsmoren.