Politiet fikk melding klokken 00.45 natt til i går om at en ung mann skulle ha slått ned en voksen mann i Hordagaten i Bergen. Det viste seg at gjerningsmannen bare var 17 år og var på permisjon fra en barnevernsinstitusjon. Han satt i forvaring natt til i går og ble tatt inn til avhør på formiddagen.

— Bommet penger

— Han har forklart at 67-åringen bommet penger av ham og at han ble irritert over det. De kom i en opphetet situasjon hvor de sto tett på hverandre. Siktede skal så ha slått fornærmede med knyttet hånd flere ganger. Han vet ikke hvor mange slag, sier Rune Malt, jourhavende ved Hordaland politidistrikt.

67-åringen ble sendt til Haukeland universitetssykehus, hvor han ble operert for ansiktsskadene. Han lå i går kveld bevisstløs i respirator.

Familien til 67-åringen tok i går kveld kontakt med Bergens Tidende.

— Vi betviler sterkt den forklaringen 17-åringen er kommet med. Far var bare ett minutt hjemmefra da han ble slått ned, sier Rita Jakobsen, datter til 67-åringen.

Hun har kontrollert innholdet i farens lommebok.

— Min far hadde både penger og minibankkort i lommeboken, sier hun.

Skjerpet sikkerhet

— Omstendighetene er fremdeles uklare, i og med at fornærmede ikke har fått forklare seg, sier jourhavende jurist Rune Malt.

17-åringen som bor i en barnevernsinstitusjon, under pålegg fra fylkesmannen, ble løslatt klokken 13.45 i går og sendt tilbake til institusjonen.

— Sikkerheten rundt gutten vil bli skjerpet inn, og politiet har en dialog med institusjonen. Samfunnet skal vernes mot ham, sier Malt.

Gutten er siktet for flere legemsbeskadigelser, og disse sakene skal opp for retten i oktober.