— Dette er litt merkelig, sier markedsdirektør Elisabeth Halvorsen ved Bergen Kino.

Lørdag morgen sjekket personalet som vanlig besøkstallet for filmene som gikk kvelden i forveien. Overraskelsen var stor da den okkultinspirerte «Constantine» landet på 666, tallet som i Bibelen symboliserer Antikrist.

— Sett opp mot filmens innhold er det nærmest en kuriositet. «Constantine» handler jo mye om djevler, sier Halvorsen.

Er ikke overtroisk

Kinosjefen blir ikke skremt av at tallet til Antikrist knyttes opp til filmen.

— Nei, jeg er ikke så overtroisk, så jeg tenker ikke på at dette betyr noe spesielt. Jeg måtte faktisk le litt da jeg fikk høre om besøkstallet, sier hun.

Filmen handler om John Contantine som hele livet har hatt evnen til å se djevler og engler i menneskeskikkelser. Dette har preget ham så sterkt at han forsøker å ta sitt eget liv. Men han blir gjenopplivet mot sin vilje. Som katolikk kan musikkfilmregissøren benådes for selvmordsforsøket ved å gjøre gode gjerninger som å sende djevlene tilbake til helvete. Bare på den måten kan han håpe på å få komme inn i himmelen. Og det haster for «Constantine». Han er nemlig i ferd med å dø av kreft. Filmen bugner av fantasifulle effekter som skildrer det overnaturlige.

- En tilfeldighet

— Dette var veldig spesielt, men jeg ser på det som en tilfeldighet. Filmen i seg selv representerer neppe noe antikristelig, sier Torsten Mentzoni som er pastor i Pinsekirken Tabernakelet.

Ifølge pastoren nevnes 666 bare en gang i Bibelen, i Johannes Åpenbaring 13, 18, der det refereres til Dyret eller Antikrist.

— På Jesu tid var det vanlig å erstatte navn med tall. Alle bokstavene hadde en bestemt verdi og man regnet ut summen ut fra disse, sier Mentzoni.

Pinsepastoren understreker at tallet 666 ikke står særlig sentralt i kristendommen.

— Vi ser på dette som en profetisk detalj. Jeg har faktisk sett flere henvisninger til 666 i skrekk - og actionfilmer enn i kristen forkynnelse, sier han.

FILM OM DJEVLER: Filmen «Constantine» handler mye om djevler og helvete. FOTO: SCANPIX