Helikoptersøk etter mannen ble avluttet ved midnatt natt til fredag. Redningsmannskapene regner med at mannen har omkommet.

— Vi har ikke mye håp om å finne ham live. Søket vil bli gjenopptatt klokken 08.00 fredag morgen, som søk etter omkommet person, sier politibetjent Svein Roald Vikse ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet, mannskaper fra Røde Kors og slektninger av den savnede deltar i søket på stranden og i sjøen.

Ulykken skjedde da to naboer fra Stord var ute og trakk line i en 13-14 fots åpen robåt i Langenuen mellom Jektevik og Agdestein. Den eldste av brødrene, 66 år, falt over bord, opplyser politiet.

66-åringen skal ha vært godt båtvant, men hadde ikke på seg svømmevest og skal ikke være svømmedyktig. Ifølge politiet forsvant han for den andre med en gang. Båten var en plastbåt av typen Askeladden.

Mannen falt trolig over bord mellom kl. 19.00 og 19.30.

Det var folk på Stord-siden av Langenuen som oppfattet SOS-signaler med det som trolig var en lommelykt. En mann rodde ut til båten og fikk beskjed om ulykken. Det tok cirka et kvarter til han var tilbake på land og fikk varslet ambulanse klokken 19.38. Hovedredningssentralen ble varslet klokken 19.45.

Luftambulansen fløy ut fra Bergen og startet søket. Et Sea King-helikopter kom opp fra Hovedredningssentralen på Sola og overtok. En rekke båter ble satt inn i søket. Helikopteret returnerte til basen på Sola ved midnatt.

— Det er også en forhistorie som er litt spesiell, forteller operasjonsleder Harald Myklebust i politiet til bt.no.

— "Jupiter" (englandsfergen til FjordLine, journ.anm) i retning Haugesund meldte tidligere på kvelden fra til Hovedredningsentralen om at det lå en mørklagt liten robåt i Langenuen. Da hurtigbåten Vingtor (Flaggruten, journ.anm) like etter var på vei nordover, gikk de inntil robåten og advarte mot at det var farlig å ligge slik. Så skjer altså dette.

Selv om været var bra, gjorde mørket søket etter den savnete 66-åringen vanskelig.
OVE OLDERKJÆR