• Slagene kom ikke uprovosert, mener retten.

Klokken 22.30 mandag 14. september 2009, fikk politiet melding om at en bussjåfør var blitt slått ned i Bergen sentrum. Vel en uke etterpå ble en 22 år gammel mann pågrepet etter tips fra publikum.

Tipsene strømmet på etter at politiet gikk ut med en overvåkingsvideo som viste hvordan bussjåføren ble angrepet og utsatt for grov vold.

60 dager i fengsel

Nå er den 24 år gamle mannen dømt til 120 dagers fengsel i Bergen tingrett. Halvparten ble gjort betinget, skriver BA.

— Det er rettens oppfatning at handlingen hans ikke kan forsvares, men at den ikke skjedde uprovosert.

I tillegg til fengsel er han idømt en bot på 10.000 kroner samt til å betale 5000 kroner I saksomkostninger.

Ble irritert

Passasjeren forklarte i retten at han var på vei til busstoppet for linje 20 i Olav Kyrres gate og skulle ta bussen til Fana. De var ute i god tid, men da de nærmet seg busstoppet lukket bussen dørene og kjørte fremover. Han var ikke klar over at sjåføren skulle kjøre lengre frem på busstoppet. Både kjæresten og han banket i bussen.

Sjåføren forklarte at han ble irritert og oppfattet banking på grensen til hærverk. Sjåføren viftet med en bussrute og ga beskjed om at mannen ikke fikk være med bussen. Da 24-åringen likevel gikk inn, dyttet sjåføren ham I skulderen

Han svarte med en rekke knyttneveslag mot sjåføren, som fikk kutt i pannen.

Tiltalt for nye forhold

I retten forklarte 24-åringen at han opplevde sjåførens reaksjon som helt uberettiget.

Etter at dommen ble avsagt er, ifølge BA, 24-åringen på nytt tiltalt for en rekke forhold, blant annet vold mot politiet, tyveri, oppbevaring av narkotika og plagsom oppførsel.