Terje Sæle (59) er fra Austrheim kommune, men bodde i Lindås kommune. Han etterlater seg kone og tre voksne barn.

Kjørte på bakfra

Ulykken skjedde da den omkomne kjørte Mercedesen sin inn i en traktortilhenger bakfra.

— Den omkomne kom kjørende i samme retning som traktoren. 59-åringen kjører inn i traktortilhengeren bakfra og bilen slår ut 90 grader. Samtidig kommer en Audi i motsatt kjøreretning og treffer Mercedesen på venstre side. I sammenstøtet veltet også traktoren, slik at den endte med førerhytten inn mot en fjellvegg, opplyser lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Ulykken skjedde ved Rydlandsvåg i Lindås kommune om lag klokken 20.30 onsdag kveld. Det var mørkt på ulykkesstedet. Politiet har mistanke om at traktor og traktortilhenger ikke hadde baklys.

Alvorlig og ustabil

En 18 år gammel mann som var på traktoren, er hardt skadd. 18-åringens tilstand er torsdag kveld alvorlig, men stabil. Han har bruddskader. 18-åringen vil bli overført til nevrokirurgisk avdeling i løpet av kvelden, opplyser Haukeland Universitetssykehus.

En 16 år gammel gutt kjørte traktoren. Han har sertifikat for traktor.

Fører og passasjer av Audien ble utskrevet fra Haukeland i natt.

En 16-åring er lettere skadd, han ligger på observasjonsavdelingen på Haukeland. Alt tyder på at 16-åringen og 18-åringen satt på traktortilhengeren da den ble påkjørt bakfra.

FRONTKOLLISJON: Den hvite Mercedesen og den mørke Audien traff hverandre front mot front på toppen av bakken. FOTO: FRANK CHRISTENSEN