— Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at det er snakk om drap, men vi kan ikke utelukke at det er snakk om en kriminell handling, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt til bt.no.

Blir obdusert i dag

Unni Johnsen (59) ble fraktet til intensivavdelingen ved Haukeland sykehus med omfattende skader, deriblant hodeskader.

Tilstanden forverret seg utover tirsdag og onsdag, da den ble beskrevet som kritisk og ustabil. 59-åringen døde natt til torsdag av skadene, og vil mest sannsynlig bli obudsert ved Gades institutt i dag. Først da vil politiet få vite mer om dødsårsaken. - Vi håper vi kan få flere svar i løpet av dagen, sier Leganger.

Politiet arbeider ut i fra en teori om at Unni Johnsen var på vei hjem fra jobben ved Kunsthøgskolen, da hun ble skadet mandag ettermiddag.

Sikret tekniske spor

Først to døgn etter at Johnsen ble funnet, var politiet på funnstedet. En kriminaltekniker og en etterforsker fra person- og voldsavsnittet var utenfor Nina Griegs gate onsdag ettermiddag.

— Vi har ikke fått svar på de tekniske undersøkelsene ennå, men etterforskningen så langt peker ikke i noen spesiell retning.

Det var en tilfeldig forbipasserende mann fant 59-åringen livstruende skadet, liggende på fortauet utenfor Nina Griegs gate 4. Mannen som fant henne er avhørt av politiet. Han er student, og kjente ikke Johnsen fra tidligere.

Tidspunktet for når han fannt henne, er også skjøvet frem en liten halvtime, fra klokken 17.50 til 17.25.

— Vi fikk først melding fra legevakten om hun var blitt funnet klokken 17.50. Etterforskningen så langt viser at dette er tidspunktet da hun ble brakt inn til legevakten. Derfor har vi nå endret tidspunktet for når hun ble funnet, forklarer Leganger.

Fått inn ett tips

Politiet hadde frem til klokken 08.00 torsdag morgen fått inn ett tips etter at de ba publikum om hjelp i går.

— Vi trenger fortsatt hjelp fra alle som kan ha sett noe i området fra 17-tiden mandag, understreker politiførstebetjenten.

Signalement:

Politiet gir følgende beskrivelse av 59 år gamle Unni Johnsen:

  • Hun hadde brunt, halvlangt hår.
  • Hun var iført brungrønn jakke, grønn genser, grønn bukse og sorte sko.
  • Hun bar på en grønn og lilla dagstursekk.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med to kvinner av utenlandsk opprinnelse, henholdsvis i 20- og 50-årene. Disse kom til stedet før ambulansen kom frem.

— Det er viktig å understreke at disse ikke er mistenkt for noe. Vi er interessert i å komme i kontakt med dem, da de kan opplysninger og observasjoner som kan være viktig for etterforskningen, sier Carl-Petter Leganger til bt.no.