Fem fartskontroller i Bergen førte til utdeling av mer enn 100 prikker på førerkortene.

26 før middag

Om formiddagen var det kontroller i Fjøsangerveien og i Inndalsveien.

Kontrollen i Fjøsangerveien var ved Solheim kapell i retning sør. Her fikk 19 bilførere fartsbot. Høyeste hastighet var 66 km/t i 50-sonen.

I Inndalsveien ved HSD-garasjen ble syv bilførere stoppet. Den minst lovlydige kjørte i 62 km/t.

30 på ettermiddagen

I Nøstegaten ved Gassverksvingen ble 4 tatt for å kjøre for fort om ettermiddagen. I tillegg ble syv bilførere tatt for å kjøre på rødt lys i Nøstegaten. Disse syv ble hver 4000 kroner fattigere og to prikker rikere.

I Nygårdstunnelen ble 19 bilførere vinket til side av politiet og bøtelagt. Høyeste hastighet ble målt til 80 km/t inne i 60-sonen.

100 prikker, men ingen lapper

— Vi førte inn om lag 100 prikker på førerkort i går, men ingen mistet førerkortet for råkjøring. Det er litt uvanlig. Folk ser ut til å kjøre litt saktere. I Nygårdstunnelen har vi tatt over 100 førerkort for hurtigkjøring, onsdag tok vi ingen. Førerkortet ryker på 86 km/t, høyeste i går var en på 80 km/t. Til nå i år har vi ikke beslaglagt et eneste førerkort. Jeg vet det er tidlig på året, men muligens kan vi ane en redsel for å få for mange prikker. I så fall virker prikkbelastningen etter intensjonen. Dette blir det spennende å følge med på, sier leder for trafikkavdelingen i Bergen Sentrum Politistasjon Arvid Ask, til bt.no.

TROR PÅ PRIKKER: Avdelingssjef Arvid Ask i Sentrum Politistasjon følger spent med på utviklingen mellom prikker og fart.
Arkivfoto: Arne Nilsen