I Norge ender man på vel 36 millioner passasjerer i 2006.

Nøyaktige trafikktall vil først foreligge et par uker ut i det nye året. Men allerede nå kan terminal— og markedssjef Alf Sognefest på Flesland slå fast at 2006 er et historisk år for flytrafikken på Vestlandet.

I fjor hadde Flesland så vidt over fire millioner passasjerer. I år blir det endelige tallet et sted mellom 4,5 og 4,6 millioner reisende. Legger man statistikkene for årets 11 første måneder til grunn, ser det ut som om trafikkøkningen ender på 12-13 prosent på årsbasis. Utenlandstrafikken ser ut til å øke med hele 20 prosent.

— Dette er en formidabel vekst og langt større enn vi trodde ved inngangen til året. Og vi føler oss sikre på at økningen i flytrafikken til og fra Flesland fortsetter å øke neste år også, men neppe så kraftig som i år, sier Sognefest.

— Vi har i år en markant økning i utenlandstrafikken. Ikke minst gjelder dette inngående trafikk av turister, som har besøkt Bergen og Vestlandet for øvrig. Kåringen av Vestlandsfjordene til verdens beste reisemål og plasseringen av Nærøyfjorden og Bryggen på UNESCO's verdensarvliste, trekker utenlandske turister mer enn noen gang. Men vi merker jo også at nordmenn reiser mer enn før, og både næringslivet og oljeindustrien går godt for tiden. Dessuten registrerer vi at reiselivsnæringen er på hogget som aldri før, legger Sognefest til.

Senior kommunikasjonsrådgiver Jørn Bremtun i Avinor regner med vel 36 millioner reisene til og fra norske flyplasser i 2006. Det er en vekst på nesten 3,5 millioner reisende.