Hovedledningen ved Sartor senter knakk tvers av i natt.

Ledningsbruddet ble oppdaget klokken halv to natt til søndag. Fagsjef Svein Christian Mørch i Fjellvar, som er ansvarlig for vann i Fjell kommune, var på vakt og oppdaget bruddet ved en rutinesjekk.

— Merkelig nok var det ingen som hadde ringt meg i natt. Vi fikk satt i gang søk raskt, og rundt klokken fem hadde vi funnet feilen. Bruddet har skjedd i en hovedledning som går ved Sartor senter. Ledningen forsyner hele Litlesotra med vann, sier Mørch. Han antar at rundt 5000 personer er uten vann.

Må utsette alt

Blant dem er familien Øyen. Familien på fem bor på Foldnes og oppdaget at vannet var borte i natt.

— Det forsinker hele dagen. Vi får ikke dusjet og vi får ikke vasket og badet barna. Vi har en liten baby på sju måneder så det viktig å ha vann i huset. Hvis vannet ikke kommer raskt tilbake, drar vi til min bror som bor på Kolltveit. Så kan vi dusje hos han, sier Stian Øyen. At morgendusjen blir utsatt, er ikke det største problemet.

— Det verste er at søndagskaffen ryker, sier Øyen.

Men han understreker at det ikke er krise og at familien vil klare seg helt fint om vannet kommer tilbake om ikke så altfor lenge.

Tungtrafikk kan være årsaken

Vannbruddet har skjedd under veibanen ved Sartor senter.

— Tungtrafikk kan være årsaken til at ledningen er blitt ødelagt, sier Mørch.

Fjellvar jobber nå med å reparere bruddet, men folk kan ikke regne med å få vann i springen helt ennå.

— Nå skal vi hente reservedeler og starte arbedeidet. Det vil nok ta et par timer før vi får lappet det i hop sa Mørch til bt.no søndag formiddag.

Fjellvar vil frakte ekstra vann til Fjell sjukeheim, andre må vente.