— Engler er sentrale i kirkens historie. Det var jo nettopp en engel som varslet Maria at hun ventet et barn. Derfor har det mening for oss å utfordre barn til å lage engler, sier Jan Frode Sandvik, prosjektleder for Barnas katedral.

Tre ganger fylte barn Nyrkirken til julegudstjeneste og dramatisering i går. De var alt annet enn rolige, pratet, sang og deltok aktivt. I alt har 3500 barn fulgt barnet i krybben, gjeterne og de vise menn fra Betlehem til Fisketorget i Bergen godt assistert av teatergruppen DukkeNikkerne. Det er i denne sammenheng barna er utfordret til lage engler.

Og barna har latt seg utfordre. 500 ulike engler er levert inn og hengt opp i noe som minner om et juletre. Nå pryder det kirken på Nordnes og skaper en litt annerledes julestemning.

Nykirken har forresten en engel hengende i taket. Når det barn skal døpes, senkes engelen ned og holder dåpsfatet. Det er medvirkende årsak til at mange unge familier vil døpe sine barn nettopp her.

— Barn skal ikke bare sitte stille i kirke for å se og lytte. De skal delta. Hvert år utfordrer vi dem i et kunstprosjekt og vi synes at vi har lykkes også i år, sier Jan Frode Sandvik.

BARNAS KUNSTVERK:I noe som minner om et juletrehenger alle barns engler.FOTO: TOR KRISTIANSEN