Andreas Grimsæth

Roger Skogly (17) tenkte ikke at han var livredder da han slapp ut hoggormen han fant på gutterommet på Kvam, for snart to uker siden.

«Hei Roger! Takk for at du sparte livet mitt» lyder brevet Roger mottok tidligere denne uken. Inni det håndskrevne brevet signert «Ormen Lange» lå det 500 kroner.

Etter at Roger ble vekket av raslelyder på nattbordet lirket han nemlig giftormen ned i et norgesglass og ga den vann. Dagen etter tok han turen opp i skogen og slapp den ut.

— Jeg vet rett og slett ikke hvem som har sendt brevet. Det er poststemplet i Oslo sentrum. Jeg kjenner ikke noen i Oslo, sier «livredderen».

Han er på ferie og har ikke sett brevet selv, men det har mamma Marit.

— 500 kroner er god betaling for å slippe en orm ut i skogen. Først trodde jeg det var fra noen naturvernere, men brevet er bare signert «Ormen Lange», forteller hun.

Etter at Roger fant ormen har han fått mange reaksjoner fra venner og kjente, og mye oppmerksomhet i mediene.

— Ja, det var mine 15 minutter i rampelyset, ler Roger som er glad for den anonyme takken.

— Det var hyggelig med penger. De kommer godt med når jeg skal begynne på skolen igjen til høsten.

Han er ikke redd for å finne flere ormer innendørs og sier at han aldri har drept en hoggorm selv om han har sett mange tidligere.

— Så lenge hoggormen ikke gjør meg noe vondt vil ikke jeg skade den, sier han. Nå ser det ut som han har fått seg en ny venn.

ANONYM TAKK: En dyrevenn i Oslo satte pris på at Roger Skogly (17) slapp hoggormen han fant under sengen ut i naturen igjen. <p/> ARKIVFOTO: FRED IVAR KLEMETSEN