– Jeg holder stadig på å utvikle meg. Akkurat nå føler jeg at jeg er ute av tunnelen. Jeg er en friere og gladere maler enn før, sier Grethe Berge.

Hun har gjort sitt atelier hjemme i Haukeberget i Åsane om til utstillingslokale. Noen vegger og dører er fjernet. Veggene har fått et nytt strøk maling. Med varme i peisen og utallige stearinlys er en intim atmosfære skapt i Galleri Grethe, det eneste kunstgalleriet i Åsane for tiden.

Den som besøker galleriet får en følelse av at sommeren alt er kommet til Åsane. Her er malerier av flere blomsterenger. Samtidig preges utstillingen av helt andre motiver, inspirert av den skolering og utvikling Grethe Berge selv har hatt de siste år. Her er også flere røffe regnværsbilder.

Personlig opplever Grethe Berge en ny vår i et nærmere fellesskap med kunstneren Kjell Stig Amdam fra Selje. Hun mistet sin mann for noen år siden og han mistet sin kone. Nå møtes de ofte. Alt i slutten av måneden åpnes en utstilling med hans bilder i hennes galleri. Sammen vil de ha to kurs i Singerheimen i Olden i mai.

– Jeg våger mer og synes jeg får til mer for tiden, sier Grethe Berge.

Les flere nyheter fra Åsane på våre lokalsider.

GLAD MALER: Grethe Berge kjenner seg friere og gladere enn før, og salget går unna i det nye kunstgalleriet hennes hjemme i Haukeberget i Åsane. FOTO: TOR KRISTIANSEN