Finn Bjørn Tønder

Det som etter planen skulle være en koselig familiestund for en rekke barn fra 5 år og oppover, sammen med foreldre og andre voksne, utviklet seg til noe langt mer dramatisk ved 13-tiden langfredag i KP 5 i Bergen.

— Vi hadde betalt billett til «Olsenbanden jr. på rocker'n». Og fikk regelrett sjokk da det ble vist en forfilm der onde demoner fløy rundt og angrep folk og fe, sier Hilde Sundnes, som var sammen med to 5-åringer og en 7-åring da grusomme demoner plutselig tok over kinolerretet.

— Heldigvis løp flere ut og fikk stoppet den fæle forfilmen. Men det skulle vise seg å bli verre. Da vi endelig trodde at «Olsenbanden jr.» skulle begynne var det «Den som frykter ulven» som rullet foran øynene på de mange barna i salen. Og det begynte med drap og en blodpøl det ikke er lett å fjerne fra netthinnen, sier den sjokkerte mammaen, Hilde Sundnes til BT.

Løp fra kinosalen

Flere foreldre løp skrekkslagne ut fra kinomørket og det grusomme som skjedde på lerretet. Og mange hadde fått nok og kom ikke tilbake. De som ble fikk etter mye om og men endelig se barneutgaven av Olsenbanden.

— Demonsekvensen i forfilmen og drapet i den norske filmen har satt sine spor hos 5-åringene. De har snakket om det lenge etterpå. Håper bare ikke de tar med seg tankene om disse filmene når de legger seg i natt, sier Sundnes.

De verste monstrene

Det var «Van Helsing» småbarna fikk se biter av i KP 5 langfredag. Aldersgrense er ennå ikke fastsatt for filmen med premiere 5. mai, men at den blir under 15 er utenkelig. Den handler nemlig om de verste uhyrene som er kjent fra film, Dracula, Frankenstein, Ulvemannen og så mange demoner du kan tenke deg. Filmen er nemlig «Van Helsings» jakt på ondskapen som er skapt i Universals monsterfilmer.

Den norske spillefilmen «Den som frykter ulven» har 15 års aldersgrense, og er ifølge flere anmeldere slett ikke en film for pingler, og i alle fall ikke for sarte sjeler og små barn.

— Jeg kan ikke si annet enn at Bergen kino beklager på det sterkeste. Det var rett og slett et hendelig uhell. Et uhell som har skjedd mange ganger i filmhistorien, men som av og til er verre fordi helt feile filmer blir vist for små barn, sier programsjef Stein Sørensen i Bergen kino til BT.

— Det var så enkelt at maskinisten tok feil filmrull. Og så gikk det ekstra galt fordi demonfilmen var trailer på skrekkfilmen, sukker Sørensen.

SKUMMELT: Dette er faktisk noe av det minst skumle som blir vist i «Van Helsing». Demoner som angrep folk og fe fikk 5-åringer se i KP 5 i Bergen i går.<p/> FOTO: FILMWEB.
FOR BARN: Ikke akkurat barnevennlig det som blir vist i «Den som frykter ulven». Men drap og blodpøler ble ved en glipp vist for 5-åringer i Bergen i går. <p/> FOTO: FILMWEB.