47-åringens forsvarer, Odd Arild Helland, sier i 15-tiden fredag at kvinnen har vært i et 2-3 timer langt avhør med politiet.

— Hun ble spurt om hun erkjenner straffskyld. Det gjør hun ikke, sier forsvareren, som ellers ikke vil si noe om hva som kom frem i avhøret.

Fant blodig øks

65-åringen ble obdusert fredag. Dødsårsaken oppgis av politiet til å være «stump vold mot hodet». Ved siden av den avdøde 65-åringen, som ble funnet i gangen i sitt eget hjem, ble det funnet en hammer.Politiet har også sikret seg en øks som lå i nærheten av den døde kroppen. Etter det BT får opplyst, hadde øksen synlige blodspor.

Lørdag formiddag blir det fengslingsmøte i drapssaken. Der vil både 47-åringen og den medsiktede venninnen (36) bli fremstilt for varetektsfengsling, anklaget for forsettlig drap på 65 år gamle Sigmund Gravdal på Sandvoll i Kvinnherad.

— Sjokkert over anklage

Etter planen skulle også den siktede 36-åringen avhøres videre fredag, etter at hun ga en innledende forklaring torsdag ettermiddag. Fredag ettermiddag har hun fortsatt ikke blitt kalt inn til noe nytt avhør, ifølge forsvarer Frode Skogvold.

— Jeg hadde ventet at vi ble kalt inn, men foreløpig har ikke politiet ringt meg om noe nytt avhør, sier Skogvold nær klokken 16 fredag.

I avhøret av 36-åringen torsdag ble hun ikke spurt om hun erkjenner straffskyld. Hun har likevel sagt, gjennom sin forsvarer, at hun er sjokkert over drapsanklagen.

Minst fem observasjoner

Tidligere i dag fortalte politiets etterforskningsleder til BT at de to kvinnene onsdag ble observert minst fem ganger i drapsofferets nabolag - sammen eller hver for seg. Det er samme dag som Sigmund Gravdal (65) høyst sannsynlig ble drept i hjemmet sitt i Kvinnherad. Observasjonene ble gjort av både politi og folk i nabolaget, her er tre av dem:

  • En kvinne bosatt i nærområdet kjørte forbi Gravdals hus ved 13-tiden onsdag ettermiddag. Til politiet har hun forklart at to kvinner sto utenfor huset hans.
  • Torgeir Rusten (33)var på vei hjem fra jobb i 16-tiden onsdag, da han så 36-åringen i veikanten. Rusten syntes hun så forkommen ut, stoppet og pratet med henne. Hun ville først haike med ham, men ombestemte seg deretter. Rusten hadde fredag formiddag ikke forklart seg til politiet.
  • I 17-tiden ble den samme 36-åringen stoppet av lokalt politi.

Drikkelag

De to drapssiktede venninnene skal ha gått til 65-åringen for å drikke sammen.

Noen timer senere var han slått i hjel. Gravdal ble funnet med store hodeskader i gangen i huset sitt.

Drapssaken preger og sjokkerer hele lokalsamfunnet. Kommuneledelsen i Kvinnherad opplevde telefonstorm fra tidlig torsdag morgen, da det ble kjent at en død person var funnet i et hus i den lille bygden Sandvoll. I 11-tiden torsdag bekreftet politiet at de etterforsket likfunnet som en drapssak, og at to kvinner var pågrepet i saken.