— Det er både vanskelig og godt å slutte. Vanskelig fordi jeg trives, godt fordi jeg skal eie tiden min selv, forteller hun til Åsane Tidende.

— Hva har du tenkt å gjøre nå?

— Først skal jeg få meg hund. En labrador. Dessuten har jeg hus, hage og hytte som nok kommer til å kreve en del tid. Jeg liker også å male bilder. I tillegg blir det nok litt strikking. Det liker jeg godt.

Begynte som 16-åring

Det er en lang karriere som nå er avsluttet. Allerede som 16-åring begynte Siren Steimler i Bergen sparebank på Korskirkealmenningen i sentrum.

— Jeg søkte som kontorlærling, og ble ansatt sammen med 15 andre på min alder. Mange av dem har jeg fortsatt kontakt med, forklarer hun.

- Flinke sjefer

18 år senere begynte hun i jobben som kasserer hos Sparebanken på Åsane storsenter, og siden 2001 har hun vært kundekonsulent.

— Du har aldri vært lei?

— Nei, med gode kolleger, flinke sjefer og stadig nye utfordringer, er det lett å trives. Du lærer noe hele tiden. Du treffer stadig nye mennesker. Da går du ikke lei. Jeg føler meg heldig og takknemlig som har fått jobbe her så lenge. Jeg har aldri angret på at jeg valgte denne yrkesveien, smiler hun.

LANG KARRIERE: Siren Steimler har jobbet i Sparebanken siden 1961. Nå er hun blitt pensjonist.
Thomas Gangstøe