46,98 prosent av de som har stemt før valget har stemt Fremskrittspartiet og Terje Søviknes.

— Det skal bli en spennende kveld, sier Søviknes til bt.no.

Han krysser fingrene for at partiet kan klare å bikke 50 prosent og få flertall alene. Men for å få det til må Frp oppnå 50,75 prosent av stemmene.

Første krets som var ferdig opptalt var Hegglandsdalen. 200 har avgitt sin stemme, og Søviknes og Frp er fattige tre stemmer unna 50 prosent.

I forholdet til Høyre har situasjonen tilspisset seg den siste uken. På lørdag hadde Frp en løpeseddelaksjon i sentrum av Osøyro med tittelen "Alle mot én". Partiet mente at det langt fra var sikkert at Høyre ville støtte Frp videre.

Det er fortsatt uklart hvilken vikrning utspilelt har hatt i kommunen med 13.800 innbyggere, men i Søviknes sin egen valgrets i Lysefjorden, har det i ettermiddag vært opp til 20 minutters ventetid for

SV ligger an til å bli det nest største partiet i kommunen og har ved opptelling av forhåndsstemmene fått 13,2 prosent av stemmene. Det er mer enn dobbelt så mange i forhold til valget for fire år siden (5,8 prosent).

— Dette er helt flott og enda tror jeg vi har mer å gå på, sier Torild Otterskred. Hun håper og tror at Frp ligger høyere på forhåndsstemmene enn det valgresultatet til slutt vil vise.

Høyre hadde 12 prosent for fire år siden. De ligger an til 9,2. KrF hadde 10,7. De ligger nå an til 8,6. Upolitisk liste hadde 10,9, ligger an til 5,8. Ap hadde 15,8. Ligger nå an til 10,6 prosent.

Drøye ti prosent av osingene har stemt før valgdagen.

Ved valget for fire år siden fikk Frp 36, 6 prosent av stemmene og inngikk samarbeid med Høyre, som oppnådde 12 prosent av stemmene. De to partiene har hatt flertall i kommunestyret denne perioden.

VALGVINNERE: Terje Søviknes og Frp er de store triumfatorene i Os, men også Torill Otterskred kan være fornøyd med valgresultatet <br/>FOTO: MARITA AAREKOL