45 av 48 leiligheter i Vestre Torggate Borettslag ble fordelt til medlemmer på knappe to timer.

— Dette er som et eventyr. Jeg tror vi må 20 til 30 år tilbake i tid, da folk sto i boligkøer, for å ha noe å sammenlikne med, sier Tor Inge Døsen, utbyggingsdirektør i Stor-Bergen Boligbyggelag og fortsetter:

— Jeg tror vi har truffet en nerve i boligmarkedet. Folk vil ha sentrumsleiligheter til overkommelige priser. Vi opplevde noe av det samme da leilighetene i Lungegaarden Borettslag ble solgt.

Vestre Torggate Borettslag skal i alt romme 48 leiligheter fordelt på fire bygningskropper. Leilighetene får fasader mot både Olav Kyrres gate, Håkonsgaten og Vestre Torggate midt i Bergen sentrum. Bygningene skal bygges mellom eksisterende bygg. Leilighetene er plassert fra andre etasje og oppover. En stor Rimi-butikk på over 1000 kvadratmeter, skal breie seg i første etasje.

De tre dyreste leilighetene i prosjektet ble ikke solgt. Alle er takleiligheter med arealer fra 89 til 99 kvadratmeter, og med priser fra ca 2,5 til 3 millioner kroner.

— Kanskje litt uventet at disse ikke ble solgt, men helt forståelig ut fra den målgruppen vi har henvendt oss til. Vi har tenkt på studenter, unge og urbane. Da er disse leilighetene for dyre, sier salgssjef Tone Osland som er strålende fornøyd med salget.