Den 16. oktober på ettermiddagen i fjor ble en 43 år gammel kjenning fra Kosovo gjenkjent av politiet i Bergen. Han var sammen med en annen mann i en bil i Sandviken.

Mannen som var sammen med 43-åringen forklarte at han hadde lånt bort huset sitt til denne mannen. Det førte politiet til en adresse i Fana. Der traff de en tredje mann (32) fra Bulgaria, som sa at passet hans lå garasjen.

Lå i søppelsekk

Da politiet kom til garasjen fant de tablettene i en stor søppelsekk, innerst i garasjen. Det var til og med skrevet på hvor mange tabletter det var av hver.

Det viste seg at bulgareren og 43-åringen nettopp hadde ankommet landet etter å ha kjørt i seks dager fra Kosovo. Bergen tingrett legger til grunn at de narkotiske tablettene hadde vært gjemt i hjulbuerommet på en hvit Mercedes, som tilhørte 32-åringen.

Bak murene igjen

43-åringen som ble tatt er varig utvist fra landet. Han er dømt fire ganger tidligere for narkotikaforbrytelser, blant annet for innførsel av to kilo heroin. Han ble prøveløslatt i 2005.

Nå er han dømt til fengsel i fem og et halvt år på grunn av resttiden han hadde fra forrige døm. Dermed får han er nytt opphold i Norge.

Bulgareren er dømt til fengsel to år.