Saken startet i september 2005 da 41-åringen ble stoppet i forbindelse med motstridende opplysninger om en bil som var parkert utenfor Essostasjonen i Bjørsonsgaten.

41-åringen ble tatt med til avhør i arresten da oppdaget politiet at mannen hadde en batong i beltet. I tillegg hadde politiet funnet en luftpistol i bilen han nektet å forklare seg om.

I løpet av avhøret kom det frem at batongen og luftpistolen ikke var de eneste våpnene 41-åringen hadde kjennskap til. 41-åringen fortalte at han også hadde en del våpen i leiligheten sin.

Da politiet kom frem til leiligheten fant de nok våpen og ammunisjon til å utstyre en geriljagruppe.

10 maskinpistoler, hvor fire av dem av merket Uzi, ble funnet i leiligheten. I tillegg ble det finnet rifler, automatpistoler og ulike kampkniver. Politiet reagerte også sterkt på at flere av maskinpistolene lå sammen med ammunisjon i en bag på gulvet. De fleste av våpnene ble funnet i mannens soverom og stue. Han hadde bare gyldig våpenkort for noen av pistolene og en rifle.

Da mannen møtte i Bergen tingrett denne uken var han tiltalt for grovt brudd på våpenloven.

Den tidligere ustraffede 41-åringen forklarte at han alltid har hatt en interesse for våpen og våpensamlinger.

I retten ble 41-åringen kun dømt for de våpen han har skaffet seg de siste fem årene. De aktuelle våpnene var en MP5 maskinpistol fire UZI maskinpistoler, en automatpistol og en Remington pistol.

De andre våpnene han hadde i leiligheten ble også inndratt. 41-åringen er nå dømt til 150 times samfunnsstraff for sin omfangsrike våpensamling.