Mange av Canal Digitals kunder i Bergensområdet har vært uten tv-signaler onsdag. Problemene begynte tirsdag kveld, ble løst etter en time, men dukket opp igjen i løpet av natten.

— Det er et stort problem som gjelder både de digitale tv-signalene i hele Bergen, samt internett i Bergen sentrum. Signalene har kommet og gått i løpet av natten og formiddagen onsdag, opplyser Roald Orheim, pressekontakt i Canal Digital.

Årsaken til problemet var feil på hovedstrømtavlen i Heggebakken.

Klokken 14.30 var problemet løst. Da hadde 40.000 kunder i Bergen vært uten digital-tv, mens 7000 var uten internettforbindelse.

VM

Orheim sier det er veldig sjelden selskapet har slike problemer. Timingen er også veldig dårlig da mange skulle se VM i skiskyting i dag.

- Feilen ble også fikset i går kveld. Kan det samme problemet dukke opp igjen?

— Vi trodde problemet var løst i går, men det var mer omfattende enn først antatt. Nå har vi byttet ut en del utstyr, så folk trenger ikke være bekymret for å miste signalene igjen, sier Orheim.

Triks

De analoge signalene har virket hele tiden. Dermed kunne en likevel få sett VM-sendingen ved å koble antenneledningen rett i TV, i stedet for å gå via en digital dekoder.

Hvis du benytter dette trikset kan det hende du må søke inn de analoge kanalene på tv-en din på nytt.