Saken startet da en 24-åring kastet en stein opp i en badestamp ved en enebolig på Hylkje. Mannen likte ikke likte den muntlige refsen han fikk av eieren.

Dermed tok han med seg to venner for å hevne seg på den 39 år gamle stampeieren.

Nå er både 24-åringen og vennene dømt til 120 dager bak lås og slå.

Retten legger vekt på at hevnaksjonen fra de tre mennene i 20-årene hadde preg av mishandling.

Retten har kommet frem til at volden skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, siden den ble utført av tre personer i fellesskap.

Det var natt til den 1. oktober i fjor at en 24 år gammel mann, helt uten forvarsel kastet en stein opp i badestampen eid av en 39-åring. 39-åringen satt i badestampen sammen med to andre og krevde en unnskyldning og ville ha et ID-kort av 24-åringen. 24-åringen nektet, og ga det ikke fra seg, før noen av vennene som var med ham, tvang ham til det.

Etter episoden ringte 24-åringen storebroren sin som ikke nølte med å gi en hjelpende hånd.

De to brødrene og en annen kamerat reiste tilbake til 39-åringens og spurte om det var han som var eieren av huset. Da han svarte ja, fikk han et hardt slag i hodet med en batong som 24-åringens storebror hadde skjult på innsiden av jakken.

Batongslaget endte med et ujevnt basketak, der 39-åringen fikk hard behandling av de tre mennene som sparket og slo ham, mens han lå nede.

De tre mennene har hele tiden nektet for volden, men har ikke blitt trodd av retten.

Retten mener det ikke er grunn til å tvile, verken på 39-åringen eller vitnene som så hendelsen. De tre mennenes forklaringer har hatt huller og ikke vært sammenhengende for retten.

Retten konkluderer at det må reageres strengt overfor denne typen brutal vold og har satt straffen for alle tre som deltok i mishandlingen av 39-åringen til fengsel i 120 dager.

Alle tre står også ansvarlig for å betale mannen over 40 000 kroner i erstatning og oppreisning.