Politi, brannvesen, ambulanse og ambulansebåt ble sendt til Storebø, der bedriften ligger. Klokken 15.00 var brannvesenet fortsatt på stedet, men de hadde da kontroll over situasjonen.

— Alle ventiler er stengt. Det er ingen lekkasje der nå. Det kan ha lekket ut 4000 liter amoniakkgass, sier John Levi Veløy, brannsjef på Austevoll.

— To eller tre personer ble sendt til lege etter at de følte ubehag i forbindelse med amoniakklekkasjen. Jeg tror de klarer seg fint, men det må jo kontrolleres, sier lensmann Per Nordstrand.

— Vet du hva årsakenn til lekkasjen er?

— Det skal være sprekk i et rør på fiskemottaket.

Klokken 1118 meldes det at brannvesenet sender inn røkdykkere for å gjennomsøke bygg/anleggsområde. Bergen brannvesen sender mannskaper for å bistå brannvesenet i Austevoll, opplyser Svein Lyssand.

Ikke hørt om skader

— Politi og brannvesen er her nå og har kontroll på situasjonen, men jeg er usikker på om lekkasjen er stoppet, sier daglig leder Ivar Helge Melingen til bt.no klokken 11.45.

Han har ikke hørt om noen personer som er skadet.

— Det er en jente som har fått noe amoniakklukt på seg, men det skal gå greit med henne, sier han.

Folk har fått lov til å gå tilbake til kontorlokalene rundt bygningen, men ifølge Melingen har de ikke fått lov til å gå tilbake til bygningen der lekkasjen har vært.