Over 400 tips, DNA-prøver, bilder fra kameraovervåking, teledata eller betalingskort-sporing har til nå ikke gitt svar etter at Hilda Feste ble drept.

98-åringen ble drept i sitt eget hjem på Os om kvelden første nyttårsdag.

Tiden

— Vi er innstilt på at dette vil ta tid. Når gjerningsmannen ikke blir tatt med en gang, må vi legge dette puslespillet. Da er ikke tre uker lang tid, sier politiadvokat Ørjan Ogne ved Hordaland politidistrikt.

Av de over 400 tipsene, handler de fleste om folks egne bevegelser eller at de har sett andre i Os sentrum drapskvelden.

— Ingen av tipsene har ført til noe gjennombrudd. Men det kan jo komme. Det tar tid å gå gjennom alle tipsene, sier Ogne.

Os kommune avsluttet sitt vakthold av Gamleheimshagen onsdag i forrige uke. Vekterne har ikke hatt særlig mye å melde tilbake om, ifølge kommunalsjef Nils-Petter Borge.

Ikke politibeskyttelse

— Vi vurderer tiltakene ut fra behovene. Nå er oppmerksomheten vår på å holde hverdagen i gang, selv om vi alle er preget av det vanvittige som skjedde, sier Borge.

Pleieren som ble vitne til angrepet på Feste, har ikke opplevd noe spesielt i perioden etter, ifølge Borge. Hun skal ikke ha vært under politibeskyttelse. Både hun og de to kollegene som kom til, er tilbake i aktiv jobb.

Fortsatt jobber et 20-talls personer i politiet med å oppklare drapet. Tre etterforskere fra Kripos er blant dem.

BLE 98 ÅR: Hilda Feste ble drept i sitt eget hjem i Gamleheimshagen på Os. Gjerningsmannen går fortsatt fri. Eneste signalement er en mann i 30-40-årene med lys hud.
OS OG FUSAPOSTEN