Hvis vi sjekker snødybden som er målt julaftens morgen rundt om, er drømmen oppfylt seks ganger i Oslo, tre ganger i Kristiansand og Stavanger, fire i Bergen, åtte i Trondheim og ni i Tromsø siden 1992. Det hevder Meteorologisk institutt i ei pressemelding.

I fjor var det bare Stavanger som ikke hadde snø liggende på julaften.

I Tromsø er det vanligvis godt med snø julaften. Det hører til unntakene at det ikke er snødekket mark, men i 1997 var det helt bart ved målestaven.

Grønn Bergen

I skrivende stund varsler meteorologene følgende vær for julaften, for en del av våre største byer:

Bergen får noen få kuldegrader, og sol. Foreløpig ser det ikke ut som om det vil snø på julaften.

Kristiansand får rundt fem kuldegrader, med solgløtt. Det er muligheter for snø, men styrken på vinden vil avgjøre om den legger seg, slik ordentlig julesnø skal.

Oslo synes å få det kaldeste juleværet; kaldere enn ti kuldegrader og sol. Det forventes ingen snø på selve julaften, men hovedstaden har hatt snø liggende så og si siden slutten av oktober, og har all grunn til å være fornøyd med årets julevær.

Stavanger får rundt fem kuldegrader og strålende vær julaftens morgen. Det ser imidlertid ut til at det skyer over utover dagen, men det blir fortsatt oppholdsvær.

Tromsø blir antakelig den eneste byen som får skikkelig snø på selve julaften, slik meteorologene ser værsituasjonen pr. 20 desember. Snø betyr noen skyer og noen få kuldegrader i Nordens Paris.

Trønderhovedstaden får oppholdsvær fra og med søndag, mener meteorologene. Trondheim får hvit jul:

Mellom fem og ti kuldegrader og fint vær på julaften, melder Meteorologisk institutt.